Stijlvol winkelen en genieten in voormalig stadspaleis

MECHELEN - In het indrukwekkende decor van een voormalig stadspaleis en klooster in de Goswin de Stassartstraat in Mechelen is de nieuwe winkel van bloemen- en decoratiezaak De Borght geopend. De zaak gaat er harmonieus samen met Stassart 11, dat een stijlvol café-restaurant combineert met twee feestzalen. Vandaag en morgen staan de deuren open, telkens van 10 tot 18u.

In september vorig jaar ging de verbouwing aan het Hotel Van der Gracht de Rommerswael, een 17de-eeuws monument, van start. Zo werd op de binnenkoer een orangerie geplaatst, de zijgevel in de Schoutetstraat kreeg nieuwe raampartijen om de creaties van De Borght te tonen en de grote stadstuin werd opnieuw aangelegd. “Heel de benedenverdieping hebben wij met respect voor het monument opgefrist”, zegt Hendrik Deckers, een van de initiatiefnemers.

Rond de centrale kloostergang ligt een unieke combinatie van verschillende ondernemingen. “Een nieuw commercieel referentiepunt voor de stad is geboren”, geeft Deckers aan. Misschien wel het opvallendst is de gereputeerde winkel van De Borght, dat van een historisch pand in de Guldenstraat naar hier verhuisde en zo uitgroeit tot een van de mooiste bloemen- en decoratiezaken van het land.

“We zijn verrukt om onze intrek te nemen op deze prachtige locatie. Toen we dit pand voor het eerst zagen, waren wij op slag verliefd. We zijn niet rijk geboren en wij hebben ook de Lotto niet gewonnen, maar door hard te werken kan je ook ergens geraken. Die droom maken wij hier waar en we hopen dat het lukt”, vertelt zaakvoerster Hilde De Meyts. 

www.stassart11.bewww.deborght.be

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

http://www.gva.be/cnt/dmf20160430_02266840/stijlvol-winkelen-en-genieten-in-voormalig-stadspaleis